SCHOENEN ONDER JURKJES

WELKE SCHOENEN ONDER JURKJES?

Je hebt hét perfecte jurkje gevonden voor een leuke stapavond, borrel, bruiloft of diner. En-de-lijk! Alleen nu is nog de vraag, welke schoenen onder jurkjes? Classy, stoer, comfortabel, of hoge hak? En dan heb je nog de keuze uit sandalen, pumps, sneakers, ballerina’s, laarzen en noem het maar op. Allemaal dilemma’s voor een vrouw. Je hebt natuurlijk verschillende soorten jurkjes waar vele soorten schoenen onder passen. Onder een cocktail jurkje past misschien net een sleehak beter dan enkellaarsjes en onder een oversized stoer jurkje weer boots inplaats van sleehakken. Schoenen onder jurkjes; het is nog een hele opgave! In dit blog geef ik een paar tips over welke schoenen leuk staan onder jurkjes. 

HAKKEN ONDER JURKJES

Hakken schoenen doen het altijd goed onder een jurkje. Voornamelijk bij wat strakkere jurkjes voor een bruiloft bijvoorbeeld staat het heel mooi. Het laat je benen langer lijken en het ziet er mooi en elegant uit. Maar ze zijn over het algemeen ook een stukje oncomfortabeler. Als je heerlijk wilt dansen de hele avond op een feestje of een bruiloft dan is het niet fijn als je voeten al na een paar uur pijn doen. Als je voor hakken schoenen kiest, trek dan een paar aan waar je al vaker op hebt gelopen zodat je weet wat je kunt verwachten! Ook sleehakken kunnen natuurlijk onder een jurkje. Hier zijn ook veel hippe en elegante versies van te verkrijgen. Hierdoor heb je toch een hakken schoen aan, maar is het net iets safer dan een stiletto of pump. Zelf draag ik altijd hakken als ik ’s avonds weg ga.

LAARZEN, ENKELLAARSJES OF BOOTS ONDER JURKJES

Laarzen, enkellaarsjes of boots zijn ook erg leuk onder een jurk. Denk bijvoorbeeld aan stoere enkellaarsjes onder een oversized jurkje. Zo draag ik vaak mijn Dr. Martens of Balenciaga laarsjes onder mijn jurkje. Dit geeft je jurkje een compleet andere look! Leuk voor festivals bijvoorbeeld, je moet immers de hele dag kunnen dansen en rondlopen.

STOERE SNEAKERS EN GYMPEN

Vaak wordt gedacht dat sneakers of gympen niet onder een jurkje kunnen. Niets is minder waar! Het mogen dan wel twee zogenaamde tegenpolen zijn, het is juist leuk om dat te combineren én het is lekker casual. Witte sneakers of gympen kunnen heel leuk staan onder een simpel strak jurkje bijvoorbeeld. Vroeger was het een echte no-go, maar nu is deze trend weer helemaal hip! Nog één kleine tip, zorg dat je sneakers of gympen wel een stukje enkel laten zien. Dit is net weer wat vrouwelijker en passender bij een jurkje.

Met een mooi jurkje heb je al bijna je outfit bij elkaar! Maar toch, schoenen maken je jurkje helemaal af. Het is daarom belangrijk om even na te gaan welke schoenen nou het best onder je jurkje staan. Je kunt hierbij dan rekening houden met de gelegenheid, het weer, of het comfortabel moet zijn en natuurlijk de kleur. Maar het belangrijkste is natuurlijk, dat je het zelf mooi vind! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s