DE TIJD

Soms grijpt het me aan, de tijd. Het idee dat je een beperkte hoeveelheid tijd hebt op deze wereld en de vraag of ik alles uit mijn leven haal wat er in zit. Want doe ik dat? Leef ik het leven wat ik wil leven of wacht je met het uitvoeren van dromen en doelen tot ‘de tijd rijp is’? En wat als die tijd nooit komt?

De ‘juiste tijd’ bestaat niet.

Allereerst geloof ik er niet in dat er een ‘juiste tijd’ is voor iets. Ik denk dat er altijd redenen zijn om bepaalde dingen niet te doen, om te denken dat het nog niet de juiste tijd is. (Oké dit is niet een persoonlijk voorbeeld. Maar het makkelijkst om uit te leggen wat ik bedoel) Bijv. het dromen over een kindje en de stap maken om er voor te gaan. Is er ooit een tijd dat je allebei een vaste baan hebt, een prachtig huis hebt, genoeg geld op de bank hebt, je relatie op z’n best is en je lichamelijk in perfect shape bent? En dan nog. Je vaste baan kan ook opeens ophouden, je kunt een financiële tegenvaller hebben, je kunt een blessure oplopen waardoor je heel lang niet kunt sporten.. Houdt dat dan in dat je er maar nooit voor moet gaan? Natuurlijk niet.

Ik geloof er in dat dingen vaak zijn weg wel vinden! De ‘juiste tijd’ bestaat voor mijn gevoel dan ook niet. In ieder geval niet qua feiten, wel qua gevoel!

Pieker de pieker.

En zo pieker en droom ik soms. Wil ik niet wat meer avontuur? Moet ik nou eens eindelijk die eeuwige onrust de kop indrukken of is het juist goed om hierover na te denken? Om kritisch naar je leven te kijken en niet over 20 jaar ‘wakker te worden’ en te denken Shit, ik had toen beter naar mijn gevoel moeten luisteren! Begrijp me niet verkeerd, ik ben ontzettend gelukkig met mijn leven hoe het nu is, er gebeuren super mooie dingen en ik ben blijer dan blij met mijn vriend, zijn zoon mijn familie en alle mensen om mij heen. Ik bedoel het ook allemaal helemaal niet negatief! Ik vind het fijn om over belangrijke dingen in het leven na te denken, hier met elkaar over te praten en te bedenken hoe we allemaal het maximale uit ons eigen leven kunnen halen. En dat SAMEN.

Soms zou ik willen dat ik wat meer mijn mond dicht zou houden maar op dit gebied niet. Ik deel alles met Emiel. hierover en juist dit soort gesprekken brengt je weer dichter bij elkaar dan het eeuwige ‘hoe was het op je werk schat?’

Dus bij deze van mij de vraag aan jou: evalueer jij jouw leven wel eens of leef jij het gewoon? Wat zijn jouw dromen/doelen? Ben jij er nu hard mee aan het werk of schuif je ze nog even op voordat voor jouw gevoel de tijd juist is? Ik ben heel erg benieuwd 🙂

8 Comments

  1. Soms hebben mensen alles voor mekaar en krijgen dan te horen dat ze nog een jaar te leven hebben. Zo zie je maar, niets is perfect. Alles uit het leven halen, je kan er ook wat in stoppen. Gevoel, zit dat in je hoofd?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s