LEVENSLESSEN DIE IK VANDAAG NOG WIL LEREN

Hoe zou het zijn als je opeens 10 jaar ouder bent en terugblikt op de persoon die je nu bent? Zou je jezelf dan met terugwerkende kracht iets willen bijbrengen? Of misschien wil je jezelf zelfs wel streng toespreken. Ik stelde mezelf deze vraag en realiseerde me dat ik met sommige wijze levenslessen nog liever vandaag dan morgen aan de slag zou gaan. Want waarom zou je wachten tot je 30, 40 of zelfs 70 bent om te doen wat goed voelt? Daarom zet ik de levenslessen die ik vandaag nog zou willen leren op en rijtje.

 

Go with the flow

Een van de mooiste uitspraken vind ik toch wel Go with the flow, oftewel neem het leven zoals het komt. Als er iets is wat ik heb geleerd, dan is het wel dat de dingen niet altijd uitpakken zoals je had gehoopt. En laat dat nu net zijn wat het leven zo leuk maakt! Ik wil de touwtjes vaak iets te strak in handen houden, terwijl de mooie momenten van het leven juist vaak onverwachts gebeuren. Daarom zou ik mezelf weleens met deze 4 simpele woorden willen toespreken. Probeer het eens te laten gebeuren en wacht af hoe het leven loopt. Dan kun je echt verrast worden door wat het leven soms voor moois voor je in petto heeft.

Je bent sterker dan je denkt

Ik ben een echte “wat als…?”-denker en dat komt niet altijd bijna nooit goed van pas. Wat als alles misgaat? Wat als ik dit niet aankan? Wat als mensen me tegenwerken? Ik zie regelmatig beren op de weg en durf daarom niet altijd volledig voor iets te gaan of mijn angsten aan te vechten. Toch denk ik dat ik mezelf zou verbazen als ik over 10 jaar terugblik op mijn leven. Ik heb dan vast meer doorstaan dan ik als klein meisje had kunnen verwachten. Wat zou het mooi zijn als ik mezelf dat nu al zou realiseren en me minder focus op mijn angsten. Daarom zou ik mezelf weleens willen toespreken met de woorden “Je bent sterker dan je denkt.”

Wees vooral eerlijk tegen jezelf

Eerlijkheid is altijd belangrijk, maar het is vooral belangrijk om eerlijk te zijn naar jezelf. Luisteren naar je hart en trouw blijven aan wie jij bent, is alleen niet bepaald a piece of cake. Ik maak wel is keuzes waar ik zelf niet helemaal achter sta. Dat is jammer, aangezien ik juist als mens ben gegroeid op de momenten waarop ik luisterde naar wat ik echt wilde. Daarom wil ik liever nog vandaag dan morgen proberen om meer af te gaan op mijn hart in plaats van op mijn hoofd. Je hart klopt immers altijd.

Je kunt het niet iedereen naar de zin maken

Wat nu als zij me niet leuk vindt? Of wat nu als hij niet achter mijn keuzes staat? Ik kan soms best wel een pleaser zijn en dat is best lastig in een wereld waarin iedereen andere meningen heeft. Over 10 jaar heb ik waarschijnlijk wel geleerd dat je beter je angst voor de meningen van anderen kunt loslaten. Ik kan het immers nooit iedereen naar de zin maken en dat is oké. Graag zou ik mezelf eens nu al goed toespreken om meer naar mijn eigen gevoel te luisteren. Je kunt immers beter jezelf tevredenstellen dan je in allerlei bochten te wringen om aan de wensen van anderen te voldoen. Wat zou het mooi zijn als ik die gedachte me vandaag nog eigen maak.

Wat is een levensles die jij jezelf wel zou willen influisteren?

5 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s