GASTBLOG | DE INVLOED VAN MUZIEK IN MOEILIJKE TIJDEN

De invloed van muziek in moeilijke tijden

 

Muziek is altijd al heel aanwezig geweest in mijn leven. Vanaf m’n vijfde zat ik op dansles en dan ben je natuurlijk al snel heel erg bezig met muziek. Toch is het pas nu – een jaar nadat ik na 13 jaar noodgedwongen moest stoppen met dansen – dat ik echt goed besef wat een grote invloed muziek kan hebben op iemands leven.

Als je danst, kan het haast niet anders dan dat je ook enige interesse hebt in muziek. Uiteindelijk ben je daar ook – niet altijd even bewust – de hele tijd mee bezig. M’n leven kan ik perfect in twee delen verdelen: pre en post blessure. Laat ik het eerst even hebben over die eerste periode. Voor m’n rugblessure was ik altijd wel met muziek bezig, maar dan vooral in functie van dansen. Het was voor mij natuurlijk altijd belangrijk om de ‘juiste’ muziek te vinden en de muziek te voelen, maar hoe erg ik daar ook mee bezig was, er was nooit echt een artiest of nummer dat me heel erg raakte. Als ik er nu over nadenk zie ik die periode ook eerder als het consumeren van muziek, even gebruiken en daarna weer wat anders. De wegwerpmaatschappij, maar dan toegepast op muziek.

 Post blessure veranderde m’n leven best heftig. Zo kreeg ik opeens wel heel veel ‘vrije tijd’ en dat geeft natuurlijk minstens zoveel ruimte om na te denken. En om te twijfelen. Over alles. Ik ga ook niet ontkennen dat ik best wel lost was door m’n blessure en dat het tijd nodig had om allemaal weer wat rustiger in mezelf te worden. En dat is nu net waar muziek m’n pad heel onverwachts kruiste. Ik had het best moeilijk om wat in woorden uit te drukken wat ik voelde en toen was er opeens dat ene nummer wat alles veranderde. Het was een avondje uit naar het concert van de Noorse zangeres AURORA in de Brusselse Botanique, maar het werd zo veel meer dan dat.

“I wish that I could be like you ‘cause I am running with the big girls but I don’t know how to figure this out, I don’t know how to do this. Say hello to the real world where no one knows how to figure it out.”  
Big Girls – Rachèl Louise

Een voorprogramma van amper een half uur liet de grootste indruk na, want het was voor het eerst dat ik de muziek zo voelde. Een stem die me tot in het diepst van mijn ziel kon raken, dat moest wel wat bijzonders zijn. Het leek alsof die avond een zaadje in m’n ziel had geplant dat een paar maanden later ontkiemde tot iets heel moois in de vorm van de release van Big Girls, de nieuwe EP van Rachèl Louise. Een ongelofelijk mooie avond in de Bitterzoet in Amsterdam met wondermooie livemuziek. En als afsluiter, het nieuwe nummer: Big Girls. En voor het eerst stond ik met tranen in m’n ogen door een liedje, de verwoording van hoe ik mij al maandenlang voelde. ‘Big Girls’ is een eye-opener maar tevens ook een dikke knuffel. Een heel krachtig nummer, want hebben we allemaal wel niet eens het gevoel alsof iedereen het allemaal wel voor elkaar heeft en jij zelf er maar wat achteraan loopt?

Voor mezelf is dat toch wel een keerpunt geweest, om heel wat persoonlijke redenen en ook omdat ik sindsdien veel opener ben naar muziek toe, maar ook opener en eerlijker naar anderen en mezelf. Ik voel alles veel intenser en kan er op een heel andere manier van genieten. Muziek heeft mij zo veel gegeven de afgelopen maanden: mooie concerten, maar ook intense ontmoetingen en fantastische vriendschappen.|

Als ik er even over nadenk, besef ik dat muziek mij nog elke dag ontzettend hard inspireert om te leven, te schrijven en te durven dromen. En dat brengt mij bij dat ene nummer – Run van Rondé – dat mij elke dag inspireert en motiveert om mijn dromen – hoe onmogelijk die ook mogen lijken – na te jagen en dat is precies wat ik ga doen. Aan muziek, alle fantastische artiesten en de vrienden die er elke dag weer voor me zijn, een oprechte dankjewel.

“Take your fears and let them go” Run – Rondé

Liefs, Leni

van Fifty shades of inspiration

INSTAGRAM

FIFTYSHADESOFINSPIRATION

_MG_1854

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s