DONUTS

Ik zat door mijn foto’s heen te bladeren en kwam deze foto tegen van een tijdje geleden. Ik hou echt van alles wat ongezond is maar vooral van taartjes en donuts! Ik moest een beetje lachen bij deze foto, ik was met Emiel in de markthallen en wij hadden uiteraard zin in een donut. Wij hadden net geluncht maar besloten donuts mee te nemen voor later, alleen dat later kwam nooit ofcourse. Emiel was de donuts verloren, of beter gezegd vergeten in een schoenenwinkel. Daar we 2 uur later pas achter kwamen 😉 Achja, misschien was het een teken dat we genoeg gegeten hadden 😉 in ieder geval geeft het me nu inspiratie voor een blog!

Donuts, de zoete gefrituurde snack, tussendoortje, toetje die een lach op je gezicht tovert. Donut zijn er inmiddels in alle smaken en kleuren. In Amerika wordt er zelfs 2 keer per jaar International Donut Day gevierd. De donuts worden ook in Nederland steeds bekender! Zo heeft Dunkin’ Donuts eindelijk vestigingen in Nederland geopend.

10 WEETJES OVER DONUTS

Elk jaar worden er meer dan 10 biljoen donuts gemaakt in de Verenigde Staten!!!

Nederlanders hebben de donut geïntroduceerd in Amerika! Gelukkig zijn we nu eindelijk maar toch beloond Dunkin’ Donuts..

De donut heette origineel oliekoek, in het engels ‘oil cake’. Klinkt niet erg aantrekkelijk he..

Er zijn minstens 13 mensen in Amerika met de naam Donut.. Een aantal moeders waren wel erg verliefd op deze lekkernij tijdens de zwangerschap denk ik 😉

De donut heeft in het engels maar liefst 2 toegestande schrijfmanieren: Donut & Doughnut. Laten we het maar bij de simpele Donut houden.

Het recordaantal donuts eten in een minuut staat op 6 door een man in London. Dat betekent dat hij er elke 10 seconden 1 at! Hoe dan?

Ze bestaan al minstens een eeuw!

De donut met de meeste caloriën bevatte wel 1400 caloriën! Een doorsnee donut bevat er ongeveer 250. Sorry, als je dit niet wou weten..

Er zijn meer soorten Donuts dan je je kunt voorstellen. Van elke smaak (ook bacon, rauwe vis, groentes) is er wel eens een gemaakt.

I LOVE DONUTS!!

Ben jij ook zo gek op donuts? Of liever wat anders 😉

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s