MOET EEN BLOGPOST ALTIJD POSITIEF ZIJN?

Iets wat mij al een tijdje bezig houdt. Ik ben zelf meestal altijd positief, ik probeer er in ieder geval een positieve wending aan te geven!  Maar dat is niet altijd even makkelijk. Ik lees ook veel blogs en ik vind het opvallend dat het bijna altijd super leuk en positief is. Bij de meeste blogs snap ik dat helemaal. Maar hoe zit het met de blog die tips en adviezen geven over somberheid, problemen, negativiteit en hoe hier mee om te faam. Moeten deze ook altijd positief en leuk zijn? Moeten ze altijd adviezen geven om iemand weer anders te laten voelen? Vandaag schrijf ik mijn mening erover.

Ook ik ken mijn periodes waarin ik totaal niet lekker in mijn vel zit of dat alles veelal tegenzit op de verschillende gebieden. Denk aan tegenslagen in vriendschappen of de liefde en financiële problemen. Maar ook of je het nog wel naar je zin hebt op je werk, familieleden die van alles van je willen of bijvoorbeeld het feit dat je gewoon even niet weet wat je wilt met je leven, dat laatste heb ik de laatste tijd. Twijfelaar, I am. Dit kan veel frustraties opleveren, maar ook momenten van verlorenheid.

Op het internet staan vele tips en adviezen die je in deze situaties kunnen helpen om er mee om te gaan of het juist te voorkomen. Er zitten vaak best wel nuttige tips bij en ik heb er in het verleden ook wel wat aan gehad. Maar toch liep ik steeds weer tegen een vraag.

Is het in onze maatschappij niet toegestaan om gewoon je even zo te voelen?

Vaak als ik aangeef dat ik even down momentjes heb word ik overgoten met goede adviezen en vaak word ik daar alleen maar moedelozer van. Het idee dat ik weer van alles bij mijzelf zal moeten veranderen of dat ik gewoon positiever tegen de dingen aan moet kijken maken mij namelijk erg frustrerend. Mijn ervaring is dat het juist soms even fijn is om mij zo te voelen, even op mijzelf en met mijn eigen gedachten. Het geeft mij vaak ruimte en tijd om alles ook te verwerken wat er qua prikkels op mijn pad is gekomen.

Dan kom ik uit bij de vraag die ik stel in de titel van dit artikel, moet een blogpost altijd leuk en positief zijn?

Ik ben van mening dat juist soms, we best wel mogen adviseren dat het gevoel en de gedachte er best wel even mogen zijn en dat we niet altijd het advies of de tips hoeven te geven hoe jij je weer beter kan laten voelen. Misschien is daardoor een blogpost niet altijd leuk of positief, maar ik denk soms juist wel effectief.

Wat is jouw mening? moet een blogpost altijd positief zijn?

1 Comment

  1. Ik vind het fijn dat je hier over nadenkt en durft te schrijven. Aangezien iedere blogpost inderdaad wel positief is. Het is anders maar daarom zeker niet slechter om hierover te schrijven. Integendeel het is heel realistisch.
    Ik vond je blog alle sinds aangenaam om te lezen omdat ik mezelf er zeker in kon plaatsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s