MEMORIES

Vandaag was een dag waarop wij om 9 uur vertrokken uit Antwerpen en 4 uur pas thuis waren.. Een hele dag reizen. Auto, boot, wachten.. De helft van de tijd zat ik wat naar buiten te staren, allerlei gedachten gingen door mijn hoofd.. Ik was sowieso al extreem druk toen ik opstond, dus dan gaan mijn gedachten alle kanten op.. En het liefst mijn lichaam ook, maar dat kan niet echt in de auto, haha. Ik dacht voornamelijk aan een quote die ik eerder in de ochtend voorbij had zien komen; “Don’t cry because it’s over. Smile because it happened”. Yeah right, but sometimes I just need a little cry, denk ik dan!

Ik heb het eigenlijk bijna nooit, maar soms wil ik eigenlijk gewoon even huilen. Huilen, omdat dingen verleden tijd zijn. Maar geen idee of het dan tranen zijn van blijdschap of juist van verdriet?! Als ik huil omdat iets verleden tijd is, is het omdat ik het mis. Maar ik weet ook dat wanneer ik eventjes verdrietig ben om iets wat voorbij is, dat het iets goeds was. Maar betekent dat dan dat ik niet zou moeten huilen? Soms wil je huilen, omdat je de mensen om wie je zo veel gaf niet meer spreekt. Huilen, omdat je de geweldige tijden die je hebt gehad, niet nog een keer precies zoals ‘toen’ zult beleven. Damn. Ik krijg er soms een gek gevoel van in mijn buik.

Oké, dit klinkt allemaal wel een beetje weird en depressief. Maar ik denk ook dat het missen van mensen en momenten iets positiefs is. Misschien betekent het ook wel dat ik onbewust bang ben voor de toekomst, bang voor veranderingen. Bang dat de toekomst die ik voor ogen heb weer plotseling verandert. Want wat staat je in de toekomst allemaal nog te wachten? Dat weten we niet, en dat zou ik ook absoluut niet willen weten. Het kunnen mooie dingen zijn, maar ook minder mooie dingen. Nou laat dat maar een grote verrassing zijn!

Als er iets is wat ik heb geleerd de afgelopen tijd is het wel dat mensen komen en gaan in je leven, en hetzelfde geldt voor tijden. En dat maakt ook eigenlijk niet uit. Het komt er in ieder geval op neer, dat je uiteindelijk leeft voor jezelf, en dat is wat ik nu echt wel leer. Je moet dus doen wat je leuk vindt en je prettig voelen bij de mensen met wie je bent. Geniet van het moment. Maak er het beste van, want elk mooi moment is er weer één bij! Ik zou eigenlijk willen zeggen: “collect those fucking memories, they’re all yours”! Ze maken je tot wie je bent. Hoewel we bang zijn voor veranderingen, gaan we door. Af en toe moet je zelfs grote veranderingen maken en uit je comfortzone komen. Er staat ons nog zo veel te wachten, en ik weet zeker dat het beste nog moet komen! Be Happyyy 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s