ZEG DAN MAAR GEWOON NIKS ;)

Jeetje, jij hebt wel veel energie he? Ben je altijd zo druk? Ben je altijd zo chaotisch? Maak jij altijd zulke keuzes? Het zijn stuk voor stuk irritante vragen. Als je nog niet onzeker was, zou je het spontaan worden als je dit soort vragen naar je hoofd geslingerd krijgt. Vragen met een keihard oordeel, waar je niet om gevraagd hebt. Als je niks zinnigs te zeggen hebt, zeg dan gewoon lekker niks.

Soms loopt mijn hoofd over en helpt het om mijn gedachten op papier te zetten. Als ik het dan een paar dagen later teruglees schrik ik soms wel een beetje van mijn eigen woorden, maar tegelijkertijd helpt het me om er beter mee om te gaan en het een plekje te geven. Dit artikel, in een iets afgezwakte vorm, is het resultaat daarvan.

Het valt me steeds vaker op dat sommige mensen het nodig vinden om hun ongezouten mening te delen over de andere. Waarom? Geen idee! Ook ik heb net zoals iedere ander mensen een mening, maar negen van de tien keer hou ik deze gewoon voor me. Ik zou wel willen dat ik in mijn hoofd minder snel een mening over iemand zou vormen, maar dat is lastiger dan gedacht. Omdat ik mensen graag in hun waarde laat, doe ik daar dus niks mee. Waarom zou je iemand confronteren met iets wat voor diegene waarschijnlijk hartstikke normaal is, of misschien wel helemaal niet klopt?

Jij bent een echte regelaar he? Probeer je altijd zo de controle te houden? Niet zo serieus joh!

Eh, ja. Klopt. En dan? Prima als je dat constateert, maar waarom spreek je het uit? Het is super ongemakkelijk, zeker als je diegene eigenlijk helemaal niet kent. Kijk, van mijn vriend en mijn vrienden kan ik dit soort opmerkingen hebben, maar van iemand die mij net vijf minuten ‘kent’? Ga weg joh. Het wordt vaak ook gelijk op een manier gezegd waarop de ander zich gelijk betrapt en beoordeeld voelt. In zo’n geval weet ik mij geen houding te geven. Hoe moet ik daar in hemelsnaam op reageren? “Goh, jij vindt jezelf wel heel erg interessant en goed he?” Dat zeg ik toch ook niet?!!

Als je niks zinnigs te zeggen hebt, zeg dan maar gewoon niks. Dank je.

Haha, zo dit is er uit.

Iedereen heeft zo zijn ergernissen 😉 Wat zijn die van jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s