YOUR OWN WAY

De laatste tijd valt het mij op hoe iedereen zijn eigen pad creëert. Het is mooi om te zien hoe levens worden gevormd en welke keuzes hun daarin maken. Zelf ben ik daar ook bewust mee bezig. Van anderen mensen kun je veel leren en ik probeer daarom ook goed op te letten.

Ik merk dat mensen verschillende waarden en prioriteiten in het leven kunnen hebben. De een wil financieel onafhankelijk zijn en veel geld verdienen. De ander wil een gezinnetje stichten met huisje, boompje, beestje en dan is er nog de avonturier die op wereldreis trekt. Ik raak geïnspireerd door andere verhalen. De een heeft een ontzettend leuke baan, de ander een gezellig huisje, een sterke relatie of alle drie. Ik probeer er achter te komen wat mijn prioriteiten of waarden zijn. Inmiddels ben ik er achter dat ik het belangrijk vindt om iets voor anderen te betekenen en onafhankelijk en vrij leven te leiden.

Soms kunnen jaloerse gevoelens naar boven drijven. Je wilt graag iets, maar het lukt maar niet. Terwijl het bij de ander zo makkelijk verloopt. Ik probeer blij te zijn voor de ander. Jaloersheid zorgt er niet voor dat ik mezelf beter ga voelen. Het kan wel duidelijk worden wat jij belangrijk vindt. Waarom ben je jaloers op die persoon? Wat mis jij in je eigen leven? Deze antwoorden kunnen leiden tot een vernieuwende blik op wat jij belangrijk vindt om aan te werken.

Ik denk dat het belangrijk is om na te gaan waar jij gelukkig van wordt. Gelukkig is misschien een groot woord, maar zoek naar het gene waar jij plezier in hebt. Jij bent zelf verantwoordelijk om dat te vinden. Jij bent diegene die daar het beste antwoord op kan geven.

Ik probeer mezelf te leren kennen door uit mijn comfortzone te treden. Iets heel kleins kan al een groot effect hebben. Ik geloof dat als je dingen doet die je normaal niet zal doen, je beter leert waar jij plezier in hebt en wat bij jou past. Dat leidt uiteindelijk tot meer bewustwording over waar jij een gelukkiger mens van wordt.

k vind mensen aantrekkelijk die goed nadenken over wat ze willen en dat ze ergens na streven. Dat betekent niet dat ze heel hun pad uitgestippeld moeten hebben. Het is aantrekkelijk dat ze het aandurven om hun eigen pad te creëren. De boodschap van dit verhaal is maak iets bijzonders van jouw leven. Ga niet iemand anders droom volgen, maar ga daadwerkelijk ontdekken wat jou gelukkig maakt. Begin hier zo vroeg mogelijk mee, want je weet niet hoe lang je de tijd hiervoor hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s