VERGELIJKEN

 

Iedereen vergelijkt zichzelf wel is met anderen.. Stop daar eens mee. Sowieso word je daar veel gelukkiger van. Heb je soms het gevoel dat het leven een wedstrijd is en dat jij hem aan het verliezen bent? De andere mensen succesvoller, gelukkiger of populairder zijn? Dat je nooit helemaal kunt voldoen aan je eigen ideaalbeeld? Dat komt meestal door: dat je jezelf vergelijkt met anderen, vergelijking met je ideaalbeeld of de vergelijken door je verleden. Altijd wel met vergelijken.

Door jezelf te vergelijken met anderen krijg je soms een gevoel van minderwaardigheid. En daar word je alleen maar ongelukkiger van.

Maar wat als ik je nu vertel dat je dat soms juist wel moet doen? Zolang je het maar goed doet.

Wij zijn nu eenmaal gemaakt om om ons heen te blijven kijken, informatie op te nemen en die automatisch met onszelf te vergelijken. Blijf het dus gerust doen, zolang je het maar niet te overdreven gaat doen.

Vroeger vergeleek ik mezelf echt met alles en iedereen. Met de beroemdste modellen, bekende televisie sterren, artiesten, maar ook collega’s, klasgenoten en noem maar op.  Ik vond dat zij altijd een mooier en beter leven hadden. Maar schijn bedriegt.

Nu ik iets ouder en wijzer ben, weet ik mezelf meer te accepteren. Ik vergelijk mezelf minder met anderen en ik vind mezelf goed zoals ik ben. Dit geeft een heel fijn gevoel en ook meer zelfvertrouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s