ROUW IS RAUW

Vandaag is het af.. Jou laatste plekje. Je steen is perfect, je steen is jou.

Mam, ik denk dat het eindelijk gelukt is, ik Rouw.. Nu weet ik wat dat lege gevoel is, ik voel het. Ik besef meer dan ooit dat jij er niet meer bent. Onze band die eindelijk ongelofelijk sterk was, is verbroken.  Ik weet dat het niet zo is, maar het voelt zo. Ik ben je kwijt.

Ik lijk vandaag wel niet goed wijs.  Alles is donker, alles is grijs! Zo’n zwarte stemming, dat past niet bij mij.

Ik vind eigenlijk dat ik niet zo moet zeuren. Ik heb genoeg verf om mijn leven te kleuren.Maar vandaag ben ik even kleurenblind. Mijn hoofd loopt echt over, mijn emotie staat uit. Ik Rouw.

Rouwen is eigenlijk niks anders dan keer op keer afscheid nemen. En dat is wat het ook zo moeilijk maakt. Het doet elke keer opnieuw pijn. Je voelt je steeds weer verdrietig.

Afscheid nemen bij het overlijden, bij de kist, bij de begrafenis, met het opruimen van je spullen, bij het anders vieren van de feestdagen en het ‘niet meer een thuis’ hebben.

Elke keer op nieuw dus afscheid nemen..

Maar toch is het ook goed. Want met elke keer afscheid nemen groeit het besef dat jij er niet meer bent. Met elke keer afscheid nemen dringt het iets dieper tot mij door dat je echt niet meer terug komt.

En dat bewustzijn brengt mij stap voor stap terug van het verleden naar de werkelijkheid van nu. Naar mijn leven nu.

Dit is het pad dat ik nu moet gaan. Langzaam mijn aandacht verleggen van het verleden met jou samen, naar het heden alleen. Waarbij ik weer toekomstplannen kan maken. En het afscheid nemen steeds verder naar de achtergrond verdwijnt.

Ik wou dat niet, ik had het besef niet.. Ik wou, ik bedoel ik wil niet dat jij naar de achtergrond verdwijnt want jij hoort op de voor grond!

Maar nu, ik snap het, ik vat het, ik begrijp het.

Vandaag is het gewoon een kut dag, en morgen gaan we der weer vrolijk tegen aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s