PLUK DE DAG VOORDAT JE IN EEN VAAS EINDIGT

Ik bekeek zoals elke ochtend mijn instagram. De eerste foto die ik zie, is een quote. ‘Carpe that Fucking Diem’. Ik vind het echt een geniale quote! Oké, fuck is natuurlijk niet zo’n netjes woord. Maar wanneer je iets kracht wil geven, is dat woord zo lekker. Loesje schreef wel ooit een nettere versie die op hetzelfde neerkomt. ‘pluk de dag voordat je in een vaas eindigt’. Iets om even bij stil te staan, iedere dag opnieuw.

Er zijn van die dagen dat je opeens iets te horen krijgt waar je helemaal van slag door bent. Waardoor je je realiseert dat het leven te kort is om je met negatieve, nutteloze dingen bezig te houden. Daar kan ik wel een miljoen blogs over schrijven en iedereen zal het ongetwijfeld dan ook wel met me eens zijn. Toch is het in de praktijk vaak wel lastiger om niet te zeuren en niet met stomme dingen bezig te zijn. Het is een soort van onvermijdelijk, er kan altijd iets gebeuren waardoor je niet anders kan.

Los van de dingen die ons overkomen, kunnen we wel proberen om er zelf gewoon iets moois van te maken. Minder zeuren en meer genieten, héél veel lachen en vooral niet vergeten dat gezond, geliefd en gelukkig zijn al rijkdom is. Er zijn altijd mensen die het met zoveel minder moeten doen. Geluk zit niet altijd in grote, onbereikbare dingen. Geluk zit juist in veel kleine dingen, die soms zo snel als ‘gewoon’ en vanzelfsprekend worden gezien.

Mooi om even over na te denken en een lijstje te maken van dingen waar je blij mee bent. Dingen die je al in je leven hebt en dingen die je nog graag zou willen doen. Er zijn vaak duizenden redenen om iets niet te doen, soms moet je juist voor die ene reden gaan om het wel te doen. Laat de mensen waarvan je houdt weten hoeveel je om ze geeft. En geniet vooral iedere dag opnieuw van al het moois om je heen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s