OVERLEEF JE PECHDAG

Iedereen heeft wel eens ’n dag ertussen zitten, die niet helemaal gaat zoals het zou moeten. Om welke reden dan ook kun je je wel eens iets minder oké voelen. Je stapt met het verkeerde been uit bed, het water van de douche warmt niet op, tandpasta die van je tandenborstel afvalt. Je bent nog geen uur wakker en het voelt alsof je al een hele dag erop hebt zitten. Je probeert er het beste van te maken, ondanks dat je net een mascara kwast in je oog hebt gestoken en probeert een outfit bij elkaar te zoeken. Dat mislukt vier keer, waardoor je kamer er inmiddels uitziet als een soort van walk-in closet going bad. En alsof dat nog allemaal niet erg genoeg is, is je fietsband ook nog is lek.

Natuurlijk heeft iedereen wel eens een slechte dag. Zelf heb ik ook wel eens van die dagen waarop alles misgaat. Zo’n dag herken ik vrijwel meteen en inmiddels heb ik een aantal manieren gevonden om dagen als deze beter door te komen. Vandaag een lijstje met verschillende manieren hoe jij een pechdag kunt overleven.

 

– Always look on the bright side of life. Dat is toch wel de eerste en ook wel meest belangrijke tip. Wanneer je een slechte dag hebt, betekent het niet dat je hele leven slecht is. Ook al voelt dat op zo’n dag misschien wel zo. Iedereen heeft wel eens van die momenten. Maar heel belangrijk om niet te vergeten: na regen komt zonneschijn! Denk aan alle leuke dingen en niet aan de slechte. Je zult zien dat je je al iets beter voelt.

– It’s the little things. Probeer op je pechdag je dag gewoon iets leuker te maken met kleine dingen. Zorg dat je er spetterend uitziet, trek je nieuwe schoenen, of dat ene vrolijke shirtje. Doe gewoon kleine dingen, waardoor je je beter voelt. Dat kan voor iedereen anders zijn natuurlijk. Ik trakteer mezelf gewoon op ongezond eten. Ik weet dat het niet gezond is, maar ik hou gewoon van eten. Eten en schoenen, daar mak je mij blij mee.

– Maak er een relax dag van! Dit kan natuurlijk niet altijd, we moeten allemaal werken of naar school. Maar als het even kan: maak er gewoon een relax dag van. Blijf lekker binnen, maak een kopje thee en ga op de bank of in bed je favoriete serie kijken. Thuis kan vrij weinig gebeuren, dus dan ben je in ieder geval zeker dat je zo’n dag overleefd ;-)!

– Ga leuke dingen doen met je vriendin(nen). Of iemand anders die jou blij maakt. Meestal kunnen deze mensen er wel voor zorgen dat de dag er toch iets beter uitziet. Ga lekker terrassen, ga taarten bakken of ga samen de meest hilarische film allertijden kijken. Voor je het weet ben je vergeten dat je eigenlijk een pechdag had.

– Blijf positief! Wanneer je zo’n dag hebt, is het niet slim om de hele tijd te denken: ‘Oh, wat heb ik een pechdag. Ik heb echt de meest vervelende dag van mijn leven. Wat voel ik me toch rot. Bah, mijn leven is echt kut.’ Dat helpt niet. Wanneer je zo gaat denken, wordt het alleen maar erger. Je komt dan in een soort van cirkelt terecht, waardoor het ook alleen maar negatiever wordt allemaal. Je trekt op die manier nog meer slechte gedachten aan. Probeer gewoon positief te denken. Dat helpt echt!

– Koop iets leuks voor jezelf. Ook iets dat ik vaak doe wanneer ik een echte pechdag heb waarop alles misgaat. Meestal koop ik gewoon iets kleins, waar ik wel heel erg blij mee ben. Andere keren koop ik een paar schoenen of iets anders leuks waar ik blij van word. Succes verzekerd!

– Quality time with the boyfriend. Als het goed is, maakt niemand je blijer dan je vriend. Dus wanneer je een pechdag hebt, kan hij ervoor zorgen dat je je beter voelt. Ik hoop dat jullie allemaal lieve mannen hebben die ervoor zorgen dat jullie je beter voelen. Ga gewoon samen iets leuks doen. Voor je het weet ben je vergeten dat eigenlijk alles misging en dat je je rot voelde.

– Stay in bed. Mochten al deze dingen niet werken en mocht er verder niemand zijn die het iets beter voor je kan maken: blijf lekker in bed liggen. Hier ben ik niet echt een voorstander van (stay positive), maar ik kan me voorstellen dat dit soms het lekkerst voelt op zo’n dag. Blijf wel positief denken en onthoudt dat een pechdag meestal maar 24 uur duurt.

 

Dit waren de tips die ik voor jullie heb. Ik probeer zelf altijd zo positief mogelijk te zijn en dat is eigenlijk het belangrijkste dat ik jullie kan meegeven. Niet alleen op pechdagen, maar eigenlijk geldt dit gewoon altijd. Blijf positief en zorg ervoor dat negatieve gedachten zo ver mogelijk wegblijven. Teveel negativiteit kan ervoor zorgen dat je NOG meer negatieve dingen aantrekt. En dat moeten we natuurlijk niet hebbe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s