MIS JE MAM

Ik woon alweer een halfjaar op Vlieland. Een half jaar thuis. Een half jaar op een plek waar jij bent opgegroeid. En in dit half jaar mis ik jou meer dan ooit.

Jij bent altijd degene geweest bij wie ik mijn hart kon luchten en waar ik terecht kon voor advies. Jij zal mij nooit veroordelen en daarom durfde ik ook alles met jou te delen. Bovendien kon ik sowieso geen geheimen voor jou verbergen, jij doorziet me als geen ander. Waarschijnlijk omdat we zoveel op elkaar lijken. Vroeger als ik uit school kwam had jij altijd de thee klaar met een koekje. Aan de tafel samen met Celine en vriendjes en vriendinnetjes. Iedereen was welkom bij jou. Of we gingen met de honden uit door de bossen. We namen dan de dag door, van gekibbel met vriendinnen tot aan mijn eerste verliefdheden en gebroken harten. Over mijn plannen en wat ik later allemaal wil doen. Jij vertelde me dan over soort gelijke situaties van toen jij jong was, het gaf me altijd het gevoel dat ik er niet alleen voor stond.

Inmiddels ben ik 22 jaar en wil ik dit weer, Maar jij bent er niet, en je komt ook nooit meer terug. Ik zou zo graag willen dat jij kon zien hoe het nu met ons gaat. hoe wij voor elkaar zorgen zonder dat jij dat doet, Samen een kopje thee drinken en wandelen. Wat zou ik graag willen dat jij mij verteld dat ik al genoeg schoenen heb en echt niet nog een paar hoef te kopen. Wat zou ik graag jou stem horen die zegt dat het wel goed komt en dat ik het wel kan.  Maar dat gebeurt niet meer.

Gelukkig heb jij Celine en mij heel veel bijgebracht, en dat gebruik ik nog steeds elke dag, ik ben er door geworden wie ik ben.

Mijn moeder was een sterke vrouw met veel levenswijsheden, intense emoties en een juiste dosis drama. Dit is wat zei mijn zusje en mij bijgebracht heeft.

–          Met weinig gelukkig zijn.

–          Je eigen weg te volgen en niet die van een ander.

–          Herinneringen mooier zijn dan spullen.

–          Iedereen in zijn waarde laten.

–          Met een openblik te blijven kijken naar de wereld om je heen.

–          Zelfstandig zijn.

–          Nooit met ruzie gaan slapen.

–          Praten heel erg belangrijk is.

–          Lachen het aller belangrijkste is.

–          Trots zijn op wat je bereikt.

–          Doelen stellen en een manier vinden om die te bereiken.

–          Dat het soms beter is om dingen te laten rusten.

–          Altijd voor andere mensen zorgen die zorg nodig hebben.

–          Je hoeft niet veel geld uit te geven om er mooi uit te zien.

–          De mooiste dingen in het leven krijg je cadeau. (natuur, dieren, vriendschap)

–          Onderscheid je van de massa.

–          Je hebt gesport toch? Neem dan dat koekje!

–          Het glas is niet half leeg maar half vol.

–          Engeltjes gaan naar de hemel en bengeltjes komen overal.

Mam, dankjewel voor alles! Ik mis je ❤

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s