MIJN WAARDE

Misschien heb je er net zoals ik tot voor kort eigenlijk nog nooit bij  stil gestaan, wat zijn jouw waarden? Als je erover nadenkt zal je merken dat het allemaal op zijn plek valt, dat het heel logisch is en heel natuurlijk voor je voelt. Het is namelijk iets dat als je het nastreeft, je daar heel gelukkig van wordt. Iets waar je veel voldoening uit haalt. Aan de andere kant, als jij bijvoorbeeld met iemand moet samenwerken die dezelfde waarde niet met je deelt, kan het ook botsen. Een waarde is dus kort gezegd een overtuiging. Een betekenisgevend ideaal zoals ik ergens zo mooi las.

Waarom is het zo handig om te weten wat mijn waarden zijn?

Het weten van mijn waarden gaf me zelfvertrouwen, helpt me om beter mijn grenzen aan te geven maar ook om deze waarden in woorden te uiten.

Dit zijn mijn waarden:

Openheid | open staan voor ander mensen, voor situaties en voor nieuwe dingen. Voor eigenlijk alles. Ik ben erachter gekomen dat het me veel voldoening geeft om zo open in het leven te staan en zonder (al te veel) verwachtingen leven kan ik echt iedereen aanraden. Ik zie het als iets positiefs, het valt daardoor namelijk meestal mee!

Eerlijkheid | In de breedste zin van het woord. Tegenover mezelf en anderen. Van geen geheimen hebben tot gewoon eerlijk zeggen als je geen zin hebt, geen tijd hebt, iets niet leuk vindt of wat dan ook. Maar ook respect hebben voor andermans keuzes, waarden en meningen. Authenticiteit valt er een beetje bij. Ik vind het namelijk heel belangrijk om mezelf te (kunnen) zijn maar ook dat andere mensen zichzelf (kunnen) zijn.

Groei | Persoonlijke groei en vooruitgang zijn voor mij waardevol. Maar ook onderdeel zijn van de groei van iemand anders vind ik ontzettend bijzonder. Het is, wellicht ook daarom, dat ik weinig stil sta bij het verleden. Om deze groei te realiseren, om de uitdaging aan te blijven gaan maar ook om het te zien combineer ik deze waarde met de eerder genoemde openheid. Zie je, het valt allemaal samen.

Positiviteit | Kansen blijven zien, bewust zijn en ervoor gaan. Hier valt werkelijk alles samen. Want zonder positiviteit geen openheid, eerlijkheid en groei.

Wat zijn jouw waarden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s