MARCO BORSATO – MOOI

Ik ben een positief ingesteld mens, en de mensen die mij kennen weten dat. Hoe vaak ik ook tegenslagen mee maak, op mijn bek ga of nare dingen mee maak. Ik probeer overal een positieve wending aan te geven.. Iedereen maakt tegenslagen mee in het leven, maar het gaat erom hoe je er mee omgaat!

Deze week is BIZAR. Ik ga er maar niet te veel op in. Ik had in ieder geval echt moeite om positief te blijven denken.. En dat heb ik helemaal niet snel..

Ik luister veel muziek, eigenlijk altijd. Als ik down ben luister ik vrolijke muziek maar op de één of andere manier kwam gisteren avond per ongeluk in mijn playlist het nummer ‘mooi’ van Marco Borsato voorbij. Ik luisterde heel specifiek naar de tekst. W-a-u-w ‘eye opener..’

Diep van binnen weet ik altijd dat ik positief denk, maar het lukte gewoon even niet. Dit nummer herinnerde mij eraan dat je zelf een eigen keuze hebt om positief in het leven te staan.

Marco Borsato verteld in zijn lied heel duidelijk de kracht van positief denken. Jij bepaalt wat je doet in je leven en wat voor keuzes je maakt. Een goede keuze is om eens uit een ander punt naar je leven te kijken, vanuit een ander perspectief.

Hij legt uit hoe je met jouw denken je eigen werkelijkheid creeert en hoe je door te concentreren op positiviteit, gelukkig en een mooi leven kunt leven. Los van de situatie waar jij in zit..

 

Hoe val je in slaap? Hoe begint je dag?

 Open je je ogen met een traan of met een lach

 en kijk je om je heen, en zie je dan de zon

 Of zoek je achter alles naar de schaduw op de grond

 Leef je voor geluk? Of sterf je van verdriet

 En voelt dat als een keuze of heb jij die keuze niet

 Het maakt niet echt iets uit, of dat de waarheid is of niet

 Het is hoe jij het ziet

 

Hoe mooi kan het leven zijn

 Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt

 Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk

 Zo rijk als je je voelt

 

Weet je wat je hebt? Is de cirkel rond

 Zie je wat er staat of enkel wat er stond

 Krijg je wat je wilt, of zelfs meer dan wat je vroeg

 Ben je tevreden met het minste of is het meeste niet genoeg

 Raak je verwonderd van de sneeuw, van het ruizen van de wind

 Geniet je van de vogels, van het lachen van een kind

 Creëer je je geluk, want binnen in jezelf is waar het eindigt en begint

 

Hoe mooi kan het leven zijn

 Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt

 Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk

 Zo rijk als je je voelt

 Zo rijk als je je voelt

 

Hoe mooi kan het leven zijn

 Het is maar hoe je kijkt, het is maar wat je droomt

 Hoe mooi is jouw werkelijkheid, jij bent net zo rijk

 Zo rijk als je je voelt

 Zo rijk als je je voelt

 Zo rijk als je je voelt

 

Iedereen is wel is even negatief, en soms heb je iemand of iets nodig die je weer even met de neus op de feiten drukt. Lees de tekst van dit nummer, en geloof me. Je staat weer met beide voetjes op de grond.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s