LOVE YOURSELF FROM THE INSIDE OUT

Wanneer iemand me de vraag stelt of ik van mezelf hou, antwoord ik altijd heel trots: JA! Tuurlijk hou ik van mezelf! Ik wens mezelf het beste en zorg altijd goed voor mijn lichaam. Maar is dat wat er echt wordt bedoeld met ‘houden van’? Ik ben op internet gaan zoeken en heb deze definitie van zelfliefde gevonden:

“Als je van jezelf houdt, zit je over het algemeen goed in je vel, zorg je goed voor jezelf, durf je keuzes te maken en daar ook achter te staan. Bovendien durf je je grenzen aan te geven. Je bent positief over jezelf, vindt jezelf de moeite waard en accepteert jezelf zoals je bent. Je oordeelt niet over jezelf. En dat helpt je om ook niet over anderen te oordelen. Als je handelt vanuit zelfliefde houdt je rekening met de mensen om je heen, maar je verloochent jezelf niet.”

Dit is slechts 1 definitie van zelfliefde, maar ik denk dat iedereen die hier kritisch naar kijkt, toch bepaalde punten van zichzelf ziet die wel wat meer aandacht kunnen gebruiken. Zo moest ik even slikken bij het stukje over oordelen. Ik ben namelijk erg kritisch tegenover anderen, maar al helemaal richting mezelf. Leven zonder te oordelen? Mission impossible! Maar toch zou het mijn leven een stuk makkelijker maken dus het is wel iets waar ik mee bezig ben. Ik denk dat het ook zeker niet verkeerd is om jezelf voortdurend te blijven verbeteren. Ik vergelijk het met mijn Iphone, die moet ook af en toe worden bijgewerkt. Niemand wil rondlopen met een slome, verouderde versie. Dus updaten maar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s