LOVE STORY

Mijn psycholoog gaf mij een tip of nouja eigenlijk een opdracht. Schrijf een liefdes brief naar jezelf. Haha, super makkelijk dacht ik! Schrijven, en dan ook nog is naar mijzelf. Daar kom ik even op terug. Absoluut niet makkelijk, mijn god. Ik haat het echt om over mijzelf te schrijven, dat is zo lastig.. En al helemaal een liefdes brief… Wat zet je daarin? Maar eigenlijk raad ik het iedereen aan om is te doen. Ik voelde me super ongemakkelijk tijdens het schrijven. Maar nu denk ik eigenlijk, ja zo is het gewoon! Waarom zou je je voor jezelf schamen? Niet dus.

Dus tadaaaaaa:

Lieve Iet,

Ik ben trots op je hoe je iedere dag weer voor jezelf kiest. Trots op hoe je de afgelopen jaren, maanden en dagen hebt doorstaan, hoe je je door de donkere momenten heen hebt gesleept. Wat ben ik trots op je, op hoe goed je voor jezelf kunt zorgen terwijl je dacht dat je dat niet kon, op hoe goed je naar jezelf hebt leren luisteren en hoe je steeds beter leert om ook dat te doen wat je nodig hebt.

Ik ben trots op je dat je steeds duidelijker voelt wat goed voor jou is. En dat je hier ook steeds meer gehoor aan geeft. Ik weet dat dit niet altijd makkelijk voor je is. Dat jij je wel eens klein, bang en alleen voelt. Maar weet dat je nooit alleen bent. Dat ik samen met jou deze reis maak. Samen met jou ons pad bewandel.

Ja, ik hou van je. Ik heb het de laatste tijd niet vaak genoeg gezegd of het je laten voelen en dat spijt me. Ik beloof dat ik beter voor je ga zorgen, dat ik eerder naar je zal luisteren, dat ik nog meer mijn best zal doen om je te laten stralen, om je blij en gelukkig te laten zijn. Ik ben zo trots op wie je bent geworden, op wie je bent en hoe je steeds beter weet wie je nog zou willen zijn. Wat ben ik trots op hoe ver je bent gekomen en hoe ver je nog wilt gaan, ik ben zo trots op wat je allemaal nog wilt bereiken. Waar je allemaal nog van durft te dromen, hoe je durft toe te geven dat je geen idee hebt hoe maar er wel volledig op vertrouwt dat het een keer gaat gebeuren.

Ik ben zo trots op hoe je jezelf durft te zijn, zo volledig en compleet jezelf dat het anderen inspireert om ook volledig en compleet zichzelf te zijn. Wat ben ik trots op hoe je dat gedaan hebt, hoe je dat geleerd hebt en hoe je probeert om die lessen door te geven. Wat ben ik er trots op dat je hebt geleerd dat je zelf volledig en compleet bent, dat je niemand nodig hebt om je af te maken en dat iedereen die je toelaat alleen complimenteert wie jij al bent.

Ik ben zo dankbaar dat je precies bent wie ik nodig heb op de momenten dat ik iemand nodig heb en dat je ook precies weet en doet wat ik nodig heb wanneer ik zelf eventjes niet oplet. Ik ben zo dankbaar dat ik op je kan vertrouwen, dat je er altijd voor me bent en dat ik altijd op je terug kan vallen. Ik ben zo dankbaar dat je me altijd vangt wanneer ik val en hoe je me vleugels geeft wanneer ik weer klaar ben om te vliegen. Je bent er altijd, ook wanneer ik liever even weg wil rennen voor alles wat je wilt en doet en voelt. Je laat me lekker rennen en wacht op me, altijd precies daar waar ik uitkom, want je wist allang dat ik daar naartoe zou gaan en zette er de thee met een pak mergpijpen al voor me klaar. Ik ben zo dankbaar dat je er altijd voor me bent, dat je altijd bij me bent.

Ik sta altijd voor je klaar en ik kijk uit naar alle avonturen die we samen gaan beleven. Ik weet dat er nog zoveel mooiers en groters is dan dit.

Ik weet dat dit pad soms een uitdaging voor je is. Dat je hoofd boven water houden niet altijd makkelijk is, maar weet dat ik trots op je ben. Dat zoveel anderen trots op je zijn en dat je dit steeds meer terugziet in alles wat je doet.

Ik zeg het niet vaak genoeg en ik vergeet het ook nogal eens te voelen. Wat is het fijn om er eventjes bij stil te staan, vind je niet, even samen te kijken naar wat ons zo één maakt. Wat ben ik trots op je, wat houd ik van je en wat ben ik blij dat je er bent.

Wat ben ik trots dat ik je ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s