LEVENSLESSEN VAN KIDS

Ik vind het leuk om te zien dat volwassenen hun kinderen leren over het leven, maar zonder dat de meeste mensen het door hebben leren de kinderen ons juist weer waar het leven omdraait.

Ik vind dit echt grappig, want we kunnen met zijn alle echt heel veel leren van kinderen. Je kan heel veel her-ont-dekken door hun. Vandaag even wat positieve energie met wat leuke levenslessen van kinderen.

1.       Iedere dag is een nieuwe dag, een nieuw fris begin!

Iedere dag zit vol nieuwe belevenissen. Wat gisteren was of een uur geleden, was toen, niet nu. Een nieuwe dag betekend, weer een dag om nieuwe avonturen te beleven, nieuwe vrienden te maken en nieuwe dingen te leren.

2.       Kinderen tonen lef

Ze zingen hardop en dansen wanneer ze zin hebben. Ze doen gek, springen rond en zeggen alles wat ze denken. Een kind legt zichzelf weinig beperkingen op. Ze doen het gewoon en genieten van de stappen die ze zetten. Ze omarmen het leven.

3.       Ze lachen iedere dag

Kinderen hebben een soort super power om overal plezier in te vinden. Met wildvreemde kinderen spelen, lol hebben en het maakt ook niet zoveel uit op wat voor plek. Elk ding wat wat normaal vinden kunnen kinderen blij van worden. Zo leuk.

4.       Creatief zijn

Creatief zijn is leuk en goed voor je. Het is toch heerlijk om kinderen te zien tekenen, kleuren, zandkastelen bouwen, knutselen, huttenbouwen en noem maar op. Creatieve bezigheden waar ze helemaal op in gaan. En die ook nog eens belangrijk voor ze zijn. Trots tonen ze de resultaten.

5.       Kinderen zijn actief

Verstoppertje, tikkertje, voetballen, rondrennen totdat ze helemaal buiten adem zijn. Vol energie zijn ze bezig. Terwijl volwassenen lichaamsbeweging vaak gaan zien als ‘die vervelende fitness’ .

6.       Kinderen zijn de held in hun eigen verhaal

Als een kind je een verhaal vertelt, zijn ze meestal de held van hun eigen verhaal. De wereld draait om hen. Trots op hun zelf. Volwassenen voelen zich sneller te min, of denken dat ze gewoon normaal zijn. Maar Iedereen is eigenlijk gewoon een held. 😉

7.       Kinderen proberen nieuwe dingen uit

Kinderen zijn niet bang om een nieuwe sport uit te proberen. Ze kunnen alles razend snel leren. Bijv. Skiën, kinderen gaan zo van die berg naar beneden. Als volwassenen vrezen we het onbekende en houden we voortdurend rekening met wat er zou kunnen gebeuren. We blijven snel veilig in onze comfort zone. Terwijl avontuur juist bevrijdt.

8.       Kinderen merken de kleine gave dingen nog op

Kleine dingen kunnen ze enorm veel plezier opleveren. Ze liggen soms helemaal in een deuk van kleine bijzonderheden. Ze zien dagelijks veel meer wonderlijke dingen dan ons.

Die kleine rebelletjes leren ons om heel erg positief te leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s