HOE GAAT HET MET JE?

Hoe gaat het met je?

Een vraag die je, zeker wanneer mensen weten dat het een tijdje niet goed met je ging, vaak krijgt is ‘hoe gaat het met je?’. Wat antwoord je daar nou op?

Wanneer iemand mij vraagt hoe het gaat antwoord ik ‘goed!’ wanneer ze niet weten van de dingen die spelen. Wanneer ze dit wel weten verandert het in ‘oh! Ja! Wel goed hoor!’. Hypocriet hè? Ik pleit op mijn blog namelijk voor openheid en wat doe ik zelf..? Ai.

Er zijn voor mij een aantal dingen die het moeilijk maken om de vraag ‘hoe gaat het met je’ te beantwoorden. Een daarvan is dat ik nooit weet of iemand het echt wil weten. Is het een oprechte vraag of een zo’n vraag waarvan ze vinden dat ze hem moeten stellen maar eigenlijk niet zitten te wachten op een echt antwoord? Geen idee!

Het is gewoon een vage vraag. Bedoel je namelijk ‘hoe gaat het op dit moment? Of wil je weten hoe het in het algemeen gaat? Kun je misschien wat duidelijker zijn? 😉 Op dit moment gaat het namelijk altijd prima, tenzij ik een slechte dag heb. Maar goed, als je dan gaat vragen hoe het nu eigenlijk met me gaat loop je de kans een klap voor je hoofd te krijgen. Ik ben verder overigens geen agressief typje hoor, haha!

Over het algemeen is al een ander antwoord. Over welke periode wil je het dan weten? Vandaag? Een maand? Of het jaar? Geen idee.

En vraag ik me ook nog af of ik antwoord moet geven over nu of een vergelijking moet maken met bijvoorbeeld een jaar geleden of de laatste keer dat deze persoon het aan me vroeg. Het kan in vergelijking met gister een super dag zijn maar in vergelijking met vorig jaar kan het bagger slecht gaan. Moet ik mijn ‘goedheid’ dan eigenlijk meten aan mijn eigen maatstaven of met de maatstaven van normale mensen? Dat is nogal een verschil namelijk!

Hoe doen mensen dat toch, antwoorden op de vraag hoe het gaat. Ik heb geen idee. Dus zeg ik maar gewoon ‘Oh! Ja! Goed wel, denk ik!’, waarna ik ongemakkelijk wegkijk en zo snel mogelijk een eind aan het gesprek maak (dát kan ik dan wel weer heel goed!) 😀

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s