HEB GEEN VERWACHTINGEN, DAN WORD JE NIET TELEURGESTELD

Heb geen verwachtingen, dan word je niet teleurgesteld. Deze slogan las ik vandaag op Facebook.

En deze is zo waar!

Hoewel ik me er altijd wel bewust van ben, valt het soms wat tegen om eraan te blijven denken.

Bijvoorbeeld, de afgelopen weken heeft mijn lichaam me nogal vaak in de steek gelaten. Ik had op de een of andere manier toch een soort van zelfmedelijden, puur omdat ik niet verwacht had dat ik ziek werd of iets met mijn lichaam zou krijgen. Ik had een slechte dag verwacht en dan is het wel weer over, niet dus. Ik ben kwaad geworden. Ik ben tegen de stroom in gaan vechten wat heel veel energie heeft gekost. Maar nu, ik heb gehuild, geslapen en geaccepteerd en nu ben ik er weer!! Even kort door de bocht maar wel in grote lijnen.

Accepteren is dan een groot woord… Ik heb even voor mezelf gekozen en gekeken waar ik weer energie van krijg.

Hoe ga ik om met een slechte dag, tegenslag of een mankement? Ik zoek iets waar ik weer positieve energie van krijg. Dus bij deze, hier krijg ik positieve energie van!

♥ Emiel, logische. Als er iemand is die positief is, is hij het wel. Heb ik even een gelukje 😀

♥ Je hebt altijd een keuze. Beseffen dat je altijd een keuze hebt wat de dag je ook brengt. Je kunt erin blijven ‘hangen’ of een keuze maken om je humeur te veranderen of te bekijken hoe je beter met de situatie om kunt gaan.

♥ Wandelen. Even in de buitenlucht, lekker mijn hoofd legen maken. En waar kan je beter wandelen dat hier op het mooie Vlie.

♥ Om iets te gaan plannen waar ik naar uit kan gaan kijken.

♥ Accepteer. We hebben allemaal wel eens een slechte dag. Het is beter te accepteren dat deze dag er is dan je ertegen te verzetten. Dat kost alleen maar energie. Neem even lekker tijd voor jezelf.

♥ Warme chocolademelk drinken samen met mijn oma op de bank.

♥ Praat met anderen. Vaak zie je het zelf even niet meer zitten omdat je in een cirkel rond blijft dwalen en je de situatie erger maakt dan het eigenlijk is. Een ander kan je weer een geheel ander perspectief laten zien. Dit geeft je weer even een reality check. Ik ga altijd even koffie drinken met vrienden/vriendinnen of gewoon even er op uit met iemand.

♥ Het is maar tijdelijk. De sleutel tot het omgaan met dit soort is om te onthouden dat het slechts tijdelijk is. Het maakt niet uit hoe erg het is, het zal uiteindelijk goed komen. Ook al zie je even geen licht aan het einde van de tunnel, weet dat het weer voorbij gaat.

♥ Laat de onderdrukte emoties maar komen. Kijk naar een lekkere emotionele film en laat de tranen maar komen. Je lichaam zal het waarderen om de mogelijkheid te krijgen om (onderdrukte) emoties te uiten.

♥ Inspirerende quotes. Eén van de dingen die mij helpen om positief te blijven zijn inspirerende quotes. Ik zoek ze op instagram en pinterest. Geweldig om te zien hoe een paar woorden zo krachtig kunnen zijn.

♥ Sporten en gezond eten, Even mijn zinnen verzinnen en lekker helemaal los gaan in de sportschool en het daarna niet verpesten met ongezond eten, een lekker bord vol met gezond eten en dan lekker voldaan op bed. heerlijk!

♥ En de balangerijkste, Lieve en leuke mensen om mij heen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s