HAPPY LIFE

Een geweldig mooi en leuk leven, wat is dat eigenlijk? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn… Want wij leven nu eenmaal in een wereld die niet altijd geweldig mooi en leuk is! Kijk maar naar de armoede en de onrust in de wereld, maar ook de dingen die we zelf meemaken. Het is niet altijd makkelijk, er is altijd wel iets waar we ons zorgen om maken of er gebeurd iets dat je helemaal vloert. Bij mij was dat het overlijden van mijn moeder. Er zijn zoveel dingen die er bij komen kijken zo veel zorgen zoveel stress en nog steeds, het is natuurlijk ook allemaal nog vers..  Maar toch, ik denk dat het doel van ons leven is dat we iets moois mogen maken van ons leven ondanks de pijn en verdriet die we soms voelen. Je kan er beter iets positiefs van maken, jij leeft en je moet er toch het beste en mooiste uithalen. Je weet nooit hoelang je hier nog bent. Dus bij deze wil ik jou inspireren met een paar dingetjes die gebaseerd zijn op mijn eigen leven en ervaringen om er toch het mooie leven van te maken die iedereen verdient.

Leef

Het aller belangrijkste voor een mooi en leuk leven is toch echt wel, leef! Haal alles uit je leven en doe dat op die manier dat je hart er sneller van gaat kloppen. Laat jezelf zien, ga er op uit. Doe niet iets wat andere van jou verwachten doe dat gene waar jij een ‘wauw’ gevoel van krijgt. Natuurlijk moeten wij ook dingen doen die wel moeten gebeuren en worden er dingen van je gevraagd waar je niet gelijk je bed voor uitkomt. Maar als het maar in balans is. Ga op avontuur, daag jezelf uit. Voel dat je leeft in plaats van geleefd  te worden.

Word bewust van alles wat om je heen gebeurt

Het klinkt misschien een beetje weird. Maar kijk is naar de ‘schoonheid’ van het leven. De zon die iedere dag weer opkomt en ondergaat. De druppels op de bladeren aan de bomen. Een verlaten strand, de vogeltjes die vliegen en fluiten, een ouder echtpaar die hand in hand door het dorp loopt, kinderen die buitenspelen of een glinstering in iemand zijn ogen. Ik merk wanneer ik iedere dag om mij heen kijk, mijn kijk op de wereld en het leven verandert. Al is het maar 10 minuutjes op een dag. Zie de mooie dingen.

Tijd voor jezelf

Onderneem is iets voor jezelf. Sta stil bij je eigen gedachten en gevoelens. Ook al is het super gezellig met andere om je heen, het is ook belangrijk dat je tijd en ruimte voor jezelf hebt. Neem een bad, lees een boek, wandel over het strand of door het bos, ga sporten, vul het maar in! Je zult zien wanneer je dit eenmaal gedaan hebt je dit veel vaker wil doen. Jij bent immers degene die voelt wat je lichamelijk en geestelijk nodig hebt, dat kan iemand anders niet voor je invullen. Ben je helemaal kapot na een dag werken, ga dan niet ook ’s avonds nog door. Weet waar je grenzen liggen.

Onbewerkt eten

Ja alles wat uit pakjes en zakjes komt, weg ermee. Ze zitten echt vol met zout, suiker, conserveringsmiddelen en e-nummers. Eet vers en eerlijk. Het klinkt natuurlijk heel logische, maar zo makkelijk is het soms nog niet in deze wereld. Kijk maar naar alles wat in de supermarkt ligt. Maar Probeer het eens zou ik zeggen, al is het een weekje. Eet een week alleen maar vers en eerlijk en niks uit een pakje of zakje en veel groente en fruit. Je zult echt zo snel verschil merken. Wat je ervoor terug krijgt? Energie, je kunt veel beter slapen, je krijgt meer zin om dingen te ondernemen, sterkere huid, haar en nagels en noem maar op. Je lichaam word meer en meer gevoed van binnenuit. En dat is uiteindelijk ook te zien aan de buitenkant, en lekker in je velletje zitten is altijd fijn Lacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s