EEN ZOEKTOCHT NAAR JEZELF BETEKENT NIET DAT JE DE WEG KWIJT BENT

Een zoektocht naar wie je bent, wat je wil, wat je kunt en waar je voor staat. Dat is een hele weg. Maar het feit dat je zoekende bent, betekent niet dat je de weg kwijt bent.

Integendeel. Het gaat er niet om dat je op een gegeven moment weet wie je bent en wat je wilt. Je bent al! Je gaat al! Want dat is het ding, je zit niet bij de pakken neer. Je bent een ondernemend mens die een antwoord zoekt, actief. En daarmee is de weg het doel!

Want die zoektocht, die speurtocht, die maakt je tot wie je bent. Brengt je waar je heen moet. Leert je alles wat je moet weten om uiteindelijk te kunnen doen wat je komt doen. Ik geloof daar heilig in. Het duurde lang voordat ik het ook doorhad, maar nu weet ik het. Ik voel het nog niet altijd. Ik wil heel graag duidelijkheid, kan me soms echt verdwaald voelen in het niet weten. Maar ik ben niet verdwaald. Ik ben niet van m’n padje. Ik moet alleen accepteren dat dit mijn pad is, en daarmee mijn doel. For now. Het is misschien anders dan hoe ik dacht dat het zou zijn, anders dan “normaal” is. Maar het is helemaal van mij. En oja, ik ben ook niet helemaal normaal, haha!

Dus speel, ontdek, ga op je bek en sta weer op, reis verder. Blijf in beweging. Blijf zoeken, blijf nieuwsgierig en blijf geloven dat het anders kan, dat het niet zo hoeft te zijn zoals iedereen het doet. Dat jij hier bent met een reden en dat je gemaakt bent om iets tofs te doen. Blijf vertrouwen dat het vanzelf komt. Stop met jezelf verdwaald noemen. Noem jezelf zoekende, ontdekkingsreiziger of What ever, haha. Maar wat je ook doet, blijf op je pad. Jouw pad. Afwijkend, hobbelig, kilometers om of juist straight to the point: dit is jouw weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s