EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WERK

Het is weer maandag. Een nieuwe week met weer nieuwe kansen. En om de week nog net dat kleine beetje fijner te maken heb ik een lijstje gemaakt met dingen die we niet meer gaan doen. Wat zeg ik, we gaan er samen per direct mee stoppen zodat deze week en alle weken daarna, nog leuker worden!

Alles zelf op willen lossen

Het voelt misschien als een zwakte om mensen om hulp te vragen. Het tegendeel is waar. Van delen wat je dwars zit tot een vriendin vragen of ze je wil helpen met je sollicitatiebrief en alles er tussenin. Hulp vragen is niet zwak, het is juist sterk! Het vereist lef om hulp te vragen. Maak gebruik van de mensen om je heen, mensen vinden het over het algemeen echt leuk om te helpen en voelen zich vereerd. En daarnaast, je wordt er zelf ook nog eens beter van.

Multitasken

Hoe veel oestrogeen er ook door je lichaam stroomt, multitasken kunnen we gewoon stiekem (zeg het niet tegen een man!) niet. Dus blijf lekker gefocust, maak een lijstje en doe één ding tegelijk, dan komt het helemaal goed.

Aandacht geven aan negativiteit

Wat je aandacht geeft dat groeit. Dus ook negatieve gedachten en gevoelens. Zeuren en klagen is soms gewoon even lekker maar als je het te veel doet groeit het negatieve gevoel. Probeer je, hoe moeilijk het soms ook is, te focussen op positieve dingen. Je zult zien dat je meer energie krijgt en beter in je vel gaat zitten. En dat is handig, zo kun je de oorzaak van dat negatieve gevoel eens bij de wortels aanpakken!

Je druk maken over iets waar je niets aan kunt doen

Fouten die je in het verleden hebt gemaakt, zaken die eigenlijk andere mensen zelf moeten oplossen of middenin de nacht gaan piekeren over je zorgen. Je kunt er op dat moment niets aan doen. Het verleden is geweest en sommige dingen moeten mensen gewoon zelf ondervinden voordat ze inzien dat ze het beter anders kunnen doen. Hoe goed je advies ook is.

Ontevreden zijn

Het kan altijd beter. Ik spreek dan ook uit ervaring, vanuit mijn perfectionistische zelf, dat goed ook gewoon goed is. Met altijd streven naar beter is op zich niets mis, maar de keerzijde dat je daardoor ontevreden bent over wat je hebt geleverd, is niet goed. En het ergste is, je hebt alleen jezelf ermee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s