DOEIIII ONZEKERHEID

Of je nu onzeker bent over de toekomst, over je uiterlijk of over je eigen kunnen. Onzeker zijn is altijd vervelend. Maar hoe je het ook wendt of keert, onzekerheid houdt je ook scherp en daagt je uit om dingen te doen die je misschien nooit van jezelf had verwacht.

Iedereen is onzeker

Of je nu Beyoncé bent, de rijkste vrouw op aarde, of de superfitte en gezonde Kayla Itsines. Iedereen is in meerdere of mindere mate onzeker. Iedereen heeft zijn problemen, dingen die niet lekker lopen, en waar ze mee zitten. Sterker nog, de mensen die vaak heel zeker op je overkomen zijn  als je ze beter leert kennen vaak juist heel onzeker. Dus je bent echt niet de enige!

Onzekerheid brengt je vooruit

Bewijs jezelf dat je het wél kunt. Daag jezelf uit, laat het zien! Dit kost doorzettingsvermogen maar hoe cool is het als het uiteindelijk wel lukt? Soms moet je jezelf gewoon uit je comfortzone slepen, er gewoon voor gaan en zien waar het schip strand.

Goed is goed genoeg

Perfectionisme. Het is nooit goed genoeg en kan altijd beter. Dat is op zich een goede eigenschap, maar kan ook heel erg vervelend zijn. Je bent namelijk nooit echt tevreden. En dat is jammer, want zo vergeet je om te zien wat je wel hebt. Je had dan misschien liever een 8 gehad op je scriptie, maar die 7 en het diploma heb je wel mooi in de pocket! Echt waar, goed is goed genoeg. Je hebt vooral jezelf ermee. Een extra last op je schouders, een bult stress en een kort lontje. Is dat het waard?

Sharing is caring

Als je onzeker bent wikkel je jezelf het liefst in een deken, doe je het licht uit en laat je de wereld aan je voorbij trekken. Maar je moet precies het tegenovergestelde doen: deel je onzekerheden. Niet alleen is het enorm bevrijdend om je hart te luchten, maar je zult ook inzien dat je niet alleen bent in je onzekerheid. En je hoeft niet eens te wachten tot je weer eens afspreekt met die goede vriendin. Deel je onzekerheden met een collega, je manager of een docent. Zij kunnen je helpen. Ik ben ervan overtuigd dat als je open bent over je onzekerheden, andere mensen dat ook naar jou toe zullen zijn. Mensen waarderen het als je eerlijk bent en zullen je proberen te helpen, je een hart onder de riem steken of je voorzien van een handige tip waar je zelf misschien nooit aan zou denken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s