DOEI PROBLEMEN

Shit happens! We lopen met zijn alles kansen mis, mensen worden ziek, mensen groeien uit elkaar en alles wat tegen kan zitten, zit tegen.. Iedereen heeft nou eenmaal zijn portie ongeluk.

Alleen wat de ene ziet als een dikke vette tegenvaller, betekent voor de ander gelijk ‘het einde van de wereld’.

Het is een kwestie van je eigen karakter en instelling. Hoe ga jij met tegenslagen om? In plaats van er alleen maar het slechte uit te halen, zou je bijv. ook alles op een rijtje kunnen zetten, accepteren wat je niet kan veranderen en alles verbeteren wat er te verbeteren valt toch?!

 

–          Geef jezelf even tijd. Maak je hoofd leeg en zoek afleiding.. Blijf wel altijd opzoek naar een lach, hoe rot je je ook voelt. Je bent veel knappen als je lacht 😉

 

–          Leef met de dag, leef in het moment. Mensen die in het verleden blijven hangen, gaan piekeren. Daarom is het belangrijk de situatie te accepteren en te veranderen wat er te veranderen valt. Gun jezelf een leven zonder stres! Gebeurd is gebeurd. Het komt zo als het komt. Beleef het zoals het is.

 

–          Het is alleen een probleem wanneer jij er zelf een probleem van maakt. Zie een vervelende situatie niet als een probleem maar ga het zien als een uitdaging. Uitdagingen kan je aangaan door actie te voeren, en actie heb je nodig om uiteindelijk verder te komen!

–          Kies bewust om geen slachtoffer te zijn, Pas wanneer jij bewust er voor kiest om niet meer slachtoffer te zijn komt er ruimte vrij om aan jezelf te werken. Dus zeg gedag tegen het machteloze gevoel en besluit om keuzes voor jezelf te maken: keuzes waar je zelf gelukkig van word!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s