DINGEN DIE IK TEGEN MIJN JONGERE IK ZOU ZEGGEN

 

Er zitten ‘bitches’ tussen

Ik ben groot voorstander van het idee dat wij vrouwen elkaar moeten ondersteunen en niet elkaar naar beneden moeten halen. Ik ga niet schijnheilig doen hoor, we zijn allemaal wel eens niet aardig tegen elkaar. Maar hey, ik ben me toch al een kudde ‘bitches’ tegengekomen in mijn leven. Vaak lach ik er maar een beetje mee, want eigenlijk is het best sneu. Laatst was ik op een feestje en ik stond gewoon met iemand te praten. Voel ik opeens keihard een elleboog in mijn rug van een andere vrouw die het blijkbaar niet helemaal kon waarderen dat ik met die persoon stond te praten. Mij zal het verder een reet roesten, maar ik snap daar nooit helemaal de denkwijze achter.

Sommige fouten hoef je niet twee of drie keer te maken

Hoe leuk, lief of knap hij ook is. Het heeft me heel wat tranen en verdriet gekost om te leren dat veel mannen een totaal ander beeld hebben van ‘samen’ zijn dan wij vrouwen. Gewoon stiekem al jaren een vriendin hebben, waar je dan maanden later opeens achter komt. Of gewoon eigenlijk helemaal geen goede intenties hebben. Mama leerde me wel dat er mannen zijn die vrouwen zien als wegwerpartikelen, maar vaak zijn dit juist de wolven in schaapskleertjes, met bambi-ogen en de charmes van een gentleman.

‘You can be the ripest juiciest peach in the world and there will still be somebody who hates peaches’

Met andere woorden: je kunt het nooit voor iedereen goed doen. Er is altijd wel iemand die gaat zeuren. Altijd wel iemand die jou niet oké vindt. Altijd wel iemand die iets stoms moet zeggen. Altijd wel iemand die jou niet aardig vindt. En dat is oké. Ik wilde altijd dat iedereen me aardig zou vinden, maar ik weet nu dat ik dat niet meer wil, omdat je het toch nooit voor iedereen goed zal doen.

Voor je het weet ben je oud

Haha, dat klinkt overdreven hè? Ik weet. Maar het is wel zo. Toen ik 12 was, wilde ik graag 16 zijn. En ik kan me nog als de dag van gisteren herinneren dat ik op mijn zestiende voor de eerste keer legaal op stap ging met mijn vriendinnen. Natuurlijk ben ik nog helemaal niet oud en ik ben ik natuurlijk nog piep jong en kom ik net om de hoek kijken, maar hoe ouder je wordt hoe meer je leven verandert. En hoe meer dingen opeens heel ver weg lijken. Mooie reden om gewoon te blijven genieten. Mooie momenten te blijven maken en vooral te blijven lachen ❤

Wat zou jij tegen je jongere ik zeggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s