CHAMPAGNE

“Let’s drink champagne and dance on the table.”

 “Come quickly, I am tasting the stars. – Dom Perignon”

 “Start the day wtih a smile & end it with champagne.”

Champagne is geschikt voor elke gelegenheid! Champagne als aperitief is altijd goed. Een glas champagne aan het begin van een diner is stijlvol en stimuleert de eetlust, maar tegelijkertijd vormt een glas champagne ook een perfecte afsluiting van iedere maaltijd. Champagne gaat perfect samen met hartige maar ook zoete hapjes en desserts. En champagne is natuurlijk het drankje om een leuke gebeurtenis, een overwinning, afsluiting van een project, het bereiken van een resultaat of gewoon het leven te vieren.

Champagne is een kameleontisch drankje

Champagne is kameleontisch en past zich aan aan elke mood. Als je gelukkig bent, versterkt champagne het feestgevoel. Champagne zet de romantiek van een dineetje voor twee kracht bij. Champagne werkt opbeurend als je een beetje down bent. En champagne is heerlijk decadent als je zomaar, zonder een echte aanleiding, een kurk laat knallen.

Leuke feitjes

–          Champagne lekkerder smaakt als je het uit een echt champagneglas drinkt? Champagne glazen zijn hoog en smal en dat is geen toeval. Een flûte moet van kristal zijn en moet een gestroomlijnde en slanke vorm hebben zodat de opening van het glas klein is en het contact van het vocht met de lucht beperkt. Hierdoor blijft het koolzuur in de champagne langer behouden. Een klassiek champagneglas heeft een steel waaraan je het glas kunt vasthouden zodat je het vocht niet met je handen verwarmt.

–          er wel gezegd wordt dat de champagne coupe is gevormd naar de vorm van Marie Antoinettes borsten?

–          een champagnekruk een snelheid van meer dan 160 kilometer per uur kan bereiken?

–          het verhaal de ronde doet dat Marilyn Monroe in champagne baadde en dat er ongeveer 350 flessen nodig waren om haar badkuip te vullen?

–          champagne drie keer zoveel gas bevat dan bier en dit goudkleurige vocht 30 bubbels per seconde produceert.

–          Madame De Pompadour, officiële maîtresse van Louis XV, dit over champagne gezegd zou hebben: ‘Champagne is the only wine that leaves a woman beautiful after drinking it…’

Cheers!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s