LOVE YOURSELF

Gisteren was ik een stuiterbal, extreem druk, overdreven vrolijk en vooral alles behalve moe. Dat betekend eigenlijk maar 1 ding… mijn hoofd zit vol. Ik kon absoluut niet slapen en had dus super veel tijd om na te denken en dat bracht me op het volgende; Wat wil ik nou echt?

Er zijn van die mensen die precies weten wat ze willen. Vaak zijn dit mensen die beschikken over een onmiskenbaar talent. Het merendeel van de mensen weet echter niet precies hoe ze hun leven willen invullen. Doen bepaald werk waar ze niet veel mee hebben, maar zijn nu eenmaal ergens ‘ingerold’. Toch ‘borrelt’ er iets aan de oppervlakte: Wie ben ik nou eigenlijk? Is dit wat ik wil?

Wat wil ik echt?

Ik heb hier heel lang over nagedacht en besloot net te doen of ik iemand advies moest geven.. op één of andere manier kan ik dan zoveel bedenken, terwijl als ik direct denk aan mezelf, sla ik dicht.

Ik bedacht vragen en ik schreef ze op. In mijn hoofd stelde ik de vragen dus aan iemand anders..

Toen dacht ik, Ieteke je kan 2 dingen doen..

1. Je negeert deze onderliggende vragen en accepteert je onvervulde gevoelens die meer kwaad dan goed zullen doen.

2. Je neemt jezelf onder de loep en gaat de confrontatie aan.

Dus ik veranderde alles van jij naar ik, en ging het aan.

Zelfreflectie is zo belangrijk, ik beweer niet dat deze vragen een wondermiddel zijn, maar ze helpen mij absoluut om stappen te durven zetten.

1.Wat vond ik als kind het leukst om te doen?

2.Waarom doe ik wat ik nu doe?

3.Hoe zie ik mezelf over 5 jaar als ik in deze situatie blijf?

4.Hoe zou ik het liefst mijn tijd willen besteden?

5.Welke positieve feedback krijg ik altijd van anderen?

6.Wat heb ik nodig om mijn werk/leven leuk te vinden?

7.Wat houdt me tegen om stappen te ondernemen?

8.Wat zou ik doen als ik de juiste middelen had?

9.Welke droom past bij me om naartoe te werken?

Mijn antwoorden houdt ik voor mezelf, maar dit helpt me zo erg.

En door deze blog, kwam ik eigenlijk op het volgende. Als je hier aan denkt, dus aan jezelf denkt… Hou je van zelf. En dat brengt mij op het onderwerp ‘Zelf liefde’.

Wanneer iemand me de vraag stelt of ik van mezelf hou, antwoord ik altijd heel trots: JA! Tuurlijk hou ik van mezelf! Ik wens mezelf het beste en zorg altijd goed voor mijn lichaam. Maar is dat wat er echt wordt bedoeld met ‘houden van’? Ik ben op internet gaan zoeken en heb deze definitie van zelfliefde gevonden:

“Als je van jezelf houdt, zit je over het algemeen goed in je vel, zorg je goed voor jezelf, durf je keuzes te maken en daar ook achter te staan. Bovendien durf je je grenzen aan te geven. Je bent positief over jezelf, vindt jezelf de moeite waard en accepteert jezelf zoals je bent. Je oordeelt niet over jezelf. En dat helpt je om ook niet over anderen te oordelen. Als je handelt vanuit zelfliefde houdt je rekening met de mensen om je heen, maar je verloochent jezelf niet.”

Dit is slechts 1 definitie van zelfliefde, maar ik denk dat iedereen die hier kritisch naar kijkt, toch bepaalde punten van zichzelf ziet die wel wat meer aandacht kunnen gebruiken. Zo moest ik even slikken bij het stukje over oordelen. Ik ben namelijk erg kritisch tegenover anderen, maar al helemaal richting mezelf. Leven zonder te oordelen? Mission impossible! Maar toch zou het mijn leven een stuk makkelijker maken dus het is wel iets waar ik mee bezig ben. Ik denk dat het ook zeker niet verkeerd is om jezelf voortdurend te blijven verbeteren. Ik vergelijk het met mijn Iphone, die moet ook af en toe worden bijgewerkt. Niemand wil rondlopen met een slome, verouderde versie. Dus updaten maar!

Love yourself from the inside out!

17909487_10210706512891578_134808932_n

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s